ΑρχικήΝέαΝέα εμφάνιση αρκούδας είχαμε στο χωριό Σμίνθη της ορεινής Ξάνθης, ανακοίνωση του...

Νέα εμφάνιση αρκούδας είχαμε στο χωριό Σμίνθη της ορεινής Ξάνθης, ανακοίνωση του Δασαρχείου Ξάνθης.

Date

Η αρκούδα σύμφωνα με αυτόπτες εθεάθη σε κάδους απορριμμάτων μαζί με το μικρό της πολύ κοντά στο χωριό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου, δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για την ίδια αρκούδα που πριν λίγες μέρες είχε επιτεθεί σε στάνη στο χωριό Ισαία, με αποτέλεσμα ο κτηνοτρόφος να χάσει 5 αιγοπρόβατα και είναι ένα ενδεχόμενο να έχει είναι συνηθίσει πλέον να τρέφεται από κοπάδια.
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καφέ αρκούδας είναι ότι συνηθίζει “μαθαίνει” εύκολα, π.χ. να τρέφεται από υπολείμματα διατροφής σε κάδους σκουπιδιών , είτε από κτηνοτροφικά ζώα προκαλώντας ζημιές.
Το δασαρχείο της Ξάνθης πρόσφατα έχει ζητήσει από την περιφέρεια την ενεργοποίηση των σχετικών επιτροπών για την ορθότερη διαχείριση και επιβολή μέτρων ενώ συνιστά στους κατοίκους και κτηνοτρόφους της περιοχής να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που διαπιστωθεί επικίνδυνη συμπεριφορά αρκούδας να ενημερώσει το Δασαρχείο Ξάνθης.
Ένα αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης για τους κτηνοτρόφους είναι η χρήση ηλεκτροφόρων καλωδίων που κρατάει μακριά τις αρκούδες καθώς και η χρήση κατάλληλης ράτσας σκύλων(ελληνικός ποιμενικός ) για την προστασία των κοπαδιών τους.

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Recent posts