Δωρεάν η χρήσιμη εφαρμογή »ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στα μέλη του Συλλόγου με την παραλαβή της άδειας θήρας

Δωρεάν η χρήσιμη εφαρμογή »ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στα μέλη του Συλλόγου με την παραλαβή της άδειας θήρας

 

Ενημερώνουμε τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης ότι για την φετινή κυνηγετική περίοδο θα διανέμεται η αξιόπιστη εφαρμογή ‘’ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ’’ για δωρεάν ψηφιακούς χάρτες  στα κινητά, είναι μία ευγενική χορηγία της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης.

Το ειδικό έντυπο με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης στην συγκεκριμένη εφαρμογή θα παραδίδετε μαζί με την άδεια θήρας από τα γραφεία του Συλλόγου για όσους ενδιαφέρονται.

Σας παραθέτουμε τις βασικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής καθώς και ενημερωτικά βίντεο για τον τρόπο εγκατάστασης.

Η τεχνολογία είναι πλέον στα  χέρια του κυνηγού.

 

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=uONDRPDIxhE  

Οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής Kentavros app

·         Πρώτα η Ασφάλεια!

Ασφαλή άσκηση του κυνηγίου, δίνοντας τη  δυνατότητα στον κυνηγό να επικοινωνήσει  άμεσα με πρόσωπα τις επιλογής του, σε περίπτωση  που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτη, ανάγκης, γνωστοποιώντας τους αυτόματα το  ακριβές γεωγραφικό του στίγμα.

·         Όλες οι κυνηγετικές αρχές, σύλλογοι, δασαρχεία στο κινητό σας.

Όλες οι κυνηγετικές αρχές, σύλλογοι, δασαρχεία στο κινητό σας. Μπορείτε να αναζητήσετε να τηλεφωνήσετε, ακόμα και να δείτε το στίγμα τους στο χάρτη. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε δικά σας σημεία με τα ειδικά εικονίδια που έχουμε ετοιμάσει. Τώρα μπορείτε να αναζητήσατε το σημείο που ήσασταν και έχετε αποθηκεύσει απλά και  εύκολα. Πλέον το επόμενό σας κυνήγι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

  • Περισσότερες από 4.000 περιοχές ρύθμισης θήρας και απαγορεύσεων στην ελληνική επικράτεια.

Περισσότερες από 4.000 περιοχές ρύθμισης θήρας και απαγορεύσεων στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται σε αυτή την επιλογή. Η ενημέρωση για την είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή γίνεται αυτόματα χρησιμοποιώντας το γεωγραφικό σας στίγμα.Τώρα πλέον δεν χρειάζεστε πρόσβαση στο internet – έαν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη στη περιοχή – ούτε επιπλέον χρεώσεις για να καταλάβετε που βρίσκεστε. Η ταχύτητα περιήγησης και εμφάνισης των περιοχών είναι εξαιρετική. Ένα μοναδικό εργαλείο για να το έχετε πάντα μαζί σας και όχι μόνο σε περιοχές που έχει internet.

Αναλυτικά οι περιοχές που εμφανίζουμε :

Απαγορεύσεις Ασπρομετωπόχηνας
Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις
Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης
Εθνικά Πάρκα
Εθνικοί Δρυμοί
Εκτροφεία Θηραμάτων
Ελεγχόμενες Κυνηγετικές περιοχές – Επιτρέπεται η Θήρα με ειδική άδεια
Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου
Καταφύγια Άγριας Ζωής
Κατοικημένες Περιοχές
Χερσαία μεθοριακή γραμμή
Ζώνες Διάβασης (περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι από τις 20/8)

Η λειτουργία του στοχευτικού εργαλείου δείχνει άμεσα τις πληροφορίες της περιοχής που έχετε επιλέξει ενώ παράλληλα η ένδειξη για το σημείο που βρίσκεστε παραμένει στην οθόνη της συσκευής σας. Η αλλαγή της ειδοποίησης που εμφανίζεται με είσοδο σε άλλη περιοχή συνοδεύεται και με ηχητικό σήμα.

Η λειτουργία ULTRA ZOOM ολοκληρώνει τα εργαλεία μας και προσφέρει την λεπτομέρεια που χρειάζεται ο κυνηγός για τις εξορμήσεις του.

  • Καταγραφή περισσοτέρων από 40 ειδών θηραματικού ενδιαφέροντος.

Καταγραφή περισσοτέρων από 40 ειδών θηραματικού ενδιαφέροντος. Ο κυνηγός μπορεί με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο μπορεί να αποθηκεύσει με ακριβή γεωγραφικό προσδιορισμό και ημερομηνία τα είδη της άγριας πανίδας που συνάντησε. Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να ανατρέξει και στις εγγραφές του.

Ο κυνηγός γίνεται ο πλέον αξιόπιστος παρατηρητής  της άγριας πανίδας, έχοντας τη δυνατότητα να  καταγράφει κατά τις εξόδους του την παρουσία των  ειδών θηραματικού ενδιαφέροντος. Επιτέλους,  συλλέγονται μαζικά πολύτιμα στοιχεία με ακριβή  γεωγραφικό προσδιορισμό για τα είδη της άγριας πανίδας.    Η επιστημονική επεξεργασία των στοιχείων αυτών,  θα δημιουργήσει μακροχρόνια ένα μοναδικό όπλο  στην υπηρεσία του κυνηγίου και της επιστήμης,  που θα ονομάζεται «Άτλαντας των ειδών θηραματικού  ενδιαφέροντος της Ελλάδας».