Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το κρούσμα της αφρικανικής πανώλης κοντά στα σύνορα

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το κρούσμα της αφρικανικής πανώλης κοντά στα σύνορα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με θέμα το κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εντός του Βουλγάρικου εδάφους και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν στην χώρα μας.

Την σύσκεψη  συντόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεοχαρίδης Χάρης, παρευρέθηκαν αρκετοί εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, αρκετοί κυνηγοί που κυνηγούν αγριόχοιρο κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μέλη του συλλόγου  καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΚΟΜΑΘ  κ.κ. Πλατής Πέτρος και Καραμπατζάκης Φάνης.

Ο κ. Θεοχαρίδης αφού ενημέρωσε  για την κατάσταση που επικρατεί πλέον μετά την εμφάνιση του κρούσματος,  κάλεσε τους  παρευρισκόμενους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ενδεχόμενη λήψη μέτρων.

Ο Πρόεδρος κ. Σερραίος Λοϊζος τοποθετήθηκε με συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΚΟΜΑΘ, αναμένουμε την έκδοση της νέας ΚΥΑ.