Έναρξη Κυνηγητικής Περιόδου

Έναρξη Κυνηγητικής Περιόδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί όλους τους φίλους κυνηγούς με τις οικογένειες τους, στην γιορτή έναρξης του κυνηγιού που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πυρήνα προσαρμογής θηραμάτων του Συλλόγου, την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 19:00.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ομίλου Κουρτσχααρ κ. Νιάνιος Γαβριήλ και οι Ιωάννης Φραγκίδης, Κώστας Βλάχος κριτές μορφολογίας και εργασίας, επίσης θα παρευρίσκεται και κτηνίατρος για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία.

Θα υπάρχουν εδέσματα, μουσική και άφθονο κρασί για τους παρευρισκόμενους, σας περιμένουμε!

Αν είσαι νέος κυνηγός και θέλεις άδεια ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο: προσκομίζουμε στην γραμματεία του συλλόγου την ταυτότητα μας και 3 έγχρωμες πρόσφατες μικρές φωτογραφίες, ενημερωνόμαστε για τον τόπο και χρόνο των εξετάσεων και προμηθευόμαστε το ειδικό ερωτηματολόγιο για τις εξετάσεις.

 

Βήμα 2ο: επισκεπτόμαστε το αστυνομικό τμήμα  της περιοχής μας και ζητούμε την βεβαίωση η οποία θα κατατεθεί στα γραφεία του Συλλόγου ως δικαιολογητικό για την έκδοση της άδειας θήρας, εάν θέλουμε να πάρουμε και όπλο στο όνομα μας, ζητούμε την άδεια αγοράς όπλου για να αγοράσουμε ή να μας μεταβιβάσει κάποιος κυνηγετικό όπλο.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα για την έκδοση της Βεβαίωσης ή της Άδειας Αγοράς Όπλου είναι τα εξής :

 

  1. Αίτηση (συμπληρώνεται από την Υπηρεσία ΕΛ. ΑΣ.)
  2. Δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες
  3. Ιατρική βεβαίωση από ειδικό Παθολόγο ή Νευρολόγο ή Ψυχίατρο ότι ο αιτών δεν πάσχει από καμία ψυχική νόσο (σφραγισμένο σε φάκελο)
  4. Δύο διπλότυπα είσπραξης των 3.00 ευρώ το καθένα από την εφορία (τα καταθέτουμε στο Δημόσιο Ταμείο υπέρ Μετοχικό Ταμείο Στρατού)
  5. Έξι ευρώ στην υπηρεσία (ΕΛ.  ΑΣ.)

[info]Εννοείται εάν έχουμε ήδη στο όνομα μας κυνηγετικό όπλο δεν κάνουμε την παραπάνω διαδικασία.[/info]

[info]Για να πληρώσει ο νέος κυνηγός ώστε να εκδοθεί η άδεια θήρας πρέπει να κατέχει βεβαίωση ή δελτίο κατοχής όπλου και να περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις.[/info]

Είμαστε στην διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις ή οποιαδήποτε βοήθεια.

ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ